Veelgestelde Vragen

U kunt van ons gebruik maken als u verantwoordelijk bent voor de afhandeling van de erfenis. Dit kan zijn als u bent benoemd tot executeur (testamentair) of als u (door bijvoorbeeld de erfgenamen) bent aangewezen om dit regelen.

Bankafschriften en post geven u inzicht in lopende abonnementen, contracten en accounts. Daarnaast kan een e-mail inbox ook helpen bij het creëren van een overzicht. 

Wij hebben alle organisaties overzichtelijk voor u gecategoriseerd in onze checklist, zodat u niets over het hoofd ziet.

Gemiddeld duurt het 10 werkdagen voordat álle abonnementen zijn opgezegd en/of overgenomen. De afhandelingstijd is afhankelijk van de organisaties. Gemiddeld wordt een opzegging binnen 5 werkdagen behandeld. Een overname duurt gemiddeld 10 werkdagen. 

Als nabestaande heeft u enkel de persoonsgegevens van de overleden persoon, en een akte van overlijden nodig. De akte van overlijden krijgt u meestal van uw uitvaartondernemer. Anders is deze ook verkrijgbaar bij de gemeente waar de persoon is overleden. Heeft u op dit moment de akte van overlijden nog niet bij de hand? Neem dan contact met ons op.

U kunt alle abonnementen, contracten en accounts opzeggen of overnemen. Denk daarbij aan bankrekeningen, goede doelen, energiecontracten en social media accounts. Wij hebben alle  organisaties overzichtelijk voor u gecategoriseerd zodat u niets over het hoofd ziet. Mist u een organisatie in het overzicht? Neem dan contact op met ons op.

Laathetafsluiten.nl is een platform welke zich heeft gespecialiseerd in het opzeggen en/of overnemen  van lopende abonnementen, contracten en accounts van een overleden persoon. U maakt een overzicht van alle organisaties die geïnformeerd dienen te worden. Zodra u ons de opdracht geeft, sturen wij namens u alle verzoeken tot opzegging en overname door naar de organisaties. Wij houden u op de hoogte wat de huidige status is per opzegging of overname.

Wij werken met iDEAL. Dit is gebaseerd op de mobiel bankieren app en internetbankieromgeving en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internet- en mobiel bankieren. 

Wij gebruiken uw gegevens enkel voor het tot stand brengen van opzeggingen en overnames bij de door u geselecteerde organisaties. Wij hebben een scherp oog voor veiligheid en privacy en verkopen geen gegevens aan derden. Bovendien verwijderen wij uw gegevens automatisch van onze servers 6 maanden na afronding van uw verzoeken. Wij zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld, in overeenstemming met geldende wet- en regelgeving. U kunt hier meer over lezen in het privacy beleid.

Laathetafsluiten.nl is een onderdeel van PARTOF B.V. Bij PARTOF werken experts op het gebied van overstappen met telecom- en internetdiensten. Zo hebben zij een jarenlange ervaring in de contact met dienstverleners in telecom, energie en goede doelen.

Nee, wij informeren de betreffende organisaties pas zodra u ons daarvoor de opdracht geeft. U kunt dus eerst een overzicht voor uzelf creëren, voordat u alles opzegt of overneemt. We nemen altijd contact met u op om samen de datum te bepalen.

Nee, u heeft geen wachtwoorden, klantnummers of gebruikersnamen nodig om abonnementen via ons op te zeggen of over te nemen.

Ja. Deze betaling is tevens een controle voor ons om te kijken of de persoonsgegevens die u aan ons doorgeeft overeenkomen met de persoonsgegevens van de rekeninghouder.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.